Gem de josta
PrinteazaGem de josta din: fructe de josta, fructoza, pectina, scortisoara, rachiu.
- 1000 g fructe de josta
- 500 g fructoză
- 3 linguri de pectină
- 1 păstaie de vanilie
- 1 beţişor de scorţişoară
- 3 cl rachiu de zmeură
Mod de preparare:
Fructele de josta se spală, se tamponează cu un prosop, se pisează cu grijă într-o cratiţă, se adaugă, eventual, o ceaşcă de apă şi se pun le fiert. Pasta obţinută se pasează sau se strecoară pentru a se separa de sâmburi.
Se adaugă pectina, scorţişoara şi miezul vaniliei şi se dau toate în clocot.
Se adaugă zahărul şi se dă iar în clocot amestecând continuu. După scurgerea timpului de fierbere indicat se adaugă rachiul de zmeură, se face proba şi se toarnă în borcane, care se întorc şi se lasă cam 5 minute.
Pofta buna!