Gem de mango si lamaie
PrinteazaGem de mango si lamaie din: mango, suc de lamaie, zahar.
- 1000 g mango copt
- sucul de la 1 lămâie
- 500 g zahăr gelifiant 2:1
Mod de preparare:
Fructele de mango se curăţă de coajă, pulpa se desprinde de cotor şi se taie cuburi. Dacă se doresc bucăţi de fruct în gem, se adaugă zahăr peste fructele de mango tăiate, se amestecă şi se lasă 3-4 ore.
Şi sucul de lămâie se poate adăuga tot acum, pentru ca fructul să nu capete o nuanţă maro.
Dacă nu, fructele tăiate se pun la foc în cratiţă şi se pasează cu blenderul de mână. Se amestecă bine cu zahărul şi se lasă să clocotească în intervalul indicat pe pachet.
Spre sfârşit se adaugă sucul de lămâie, se face proba şi se toarnă fierbinte în borcanele pregătite.
Pofta buna!