Gem de mere coapte
PrinteazaGem de mere coapte din: mere, pectina, fulgi de migdale, suc de lamaie, scortisoara, zahar, rom, stafide, vanilie, cuisoare.
- 1 kg mere
- 3 linguri de pectină
- 30 g fulgi de migdale
- 3 linguri de suc de lămâie
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 500 g zahăr din trestie de zahăr
- 50 g stafide
- 3 linguri de rom
- 3/2 păstaie de vanilie
- 1 priză de praf de cuişoare
Mod de preparare:
Stafidele se pun în rom cu o seară înainte. Mierele se taie în două, se pun pe tavă şi se dau la cuptor la 175 grade până se înmoaie, apoi se trece cuptorul pe grill şi se lasă 5 minute.
Intre timp se amestecă circa 100 g de zahăr cu peictina. Apoi se mărunţesc sau se pasează merele şi se adaugă la amestecul cu pectină. Se pun pe foc şi se dau în clocot.
Se adaugă fulgii de migdale prăjiţi scurt într-o tigaie, zahărul şi restul ingredientelor (păstaia de vanilie se taie pe jumătate şi se scot seminţele), se toarnă totul într-o cratiţă şi se lasă să clocotească timp de 3-4 minute, se face proba de gelatinizare şi se toarnă în borcane.
Pofta buna!