Gem de mere cu coji de portocale
PrinteazaGem de mere cu coji de portocale din: mere, zahar, portocale.
- 500 g mere tăiate bucăţi
- 1000 g zahăr gelifiant
- coaja de la 4 portocale
- 1500 ml apă
- sucul de la 1 portocală
Mod de preparare:
Cojile de la portocale se taie la dimensuunea dorită şi se lasă la înmuiat în apă timp de minimum 2 ore. Apoi se fierb în apă, dar nu se lasă prea mult, pentru a nu se înmuia.
Se adaugă merele tăiate cubuleţe mici şi se lasă ssă fiarbă până când acestea se topesc.
Se adaugă zahărul gelifiant şi sucuil de portocale, se amestecă şi se lasă să mai fiarbă 4 mimute. Dacă proba de gelatinizare reuşeşte, se toarnă în borcanele pregătite, care se închid şi se întorc cu capul în jos.
Pofta buna!