Gem de mere cu coji de portocale

Printeaza

Gem de mere cu coji de portocale din: mere, zahar, portocale.

Ingrediente:Gem de mere cu coji de portocale

  • 500 g mere tăiate bucăţi
  • 1000 g zahăr gelifiant
  • coaja de la 4 portocale
  • 1500 ml apă
  • sucul de la 1 portocală

 

Mod de preparare:

Cojile de la portocale se taie la dimensuunea dorită şi se lasă la înmuiat în apă timp de minimum 2 ore. Apoi se fierb în apă, dar nu se lasă prea mult, pentru a nu se înmuia.

Se adaugă merele tăiate cubuleţe mici şi se lasă ssă fiarbă până când acestea se topesc.

Se adaugă zahărul gelifiant şi sucuil de portocale, se amestecă şi se lasă să mai fiarbă 4 mimute. Dacă proba de gelatinizare reuşeşte, se toarnă în borcanele pregătite, care se închid şi se întorc cu capul în jos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.