Gem de mere cu sirop concentrat de piersici
PrinteazaGem de mere cu sirop concentrat de piersici
- 1 l apă
- 1,5 kg zahăr
- 5 kg mere (cântărite după ce le-ai curăţat de coajă şi cotor) tăiate felii
- 1/2 l concentrat de piersici
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă folosită numai la dulceaţă pui zahăr şi apă pe foc până se topeşte zahărul, apoi adaugi merele şi le laşi să fiarbă bine.
Când dulceaţa este aproape gata, adaugi concentratul şi 2 pliculeţe de l conservant dizolvate în puţină apă, mai laşi ft să fiarbă 10-15 minute, după care pui dulceaţa fierbinte în borcane, aşezându-le cu fundul pe marginea cratiţei ca să nu se spargă.
Capsezi borcanele sau le legi cu celofan dublu, apoi le aşezi într-o cratiţă cu apă călduţă şi le dai din nou la foc (10-15 minute după ce au început să fiarbă).
Le laşi să se răcească în apa în care au fiert, după care le ştergi şi le aşezi în cămară.
Pofta buna!