Gem de mure aromat
PrinteazaGem de mure din: mure, zahar.
- 3 kg de mure
- 1 kg de zahar
Mod de preparare:
Se alege murea, se curata, se asaza într-un vas împreuna cu zaharul, în straturi alternative (un rând de mure, un rând de zahar). Se agita vasul între mâini si se lasa la foc mic, la inceput, dupa care se trece la un foc iute.
Când începe sa clocoteasca, se amesteca cu o lopatica de lemn, cu atentie, pentru a nu strivi fructele si ca sa nu se prinda gemul de vas. Dupa 20-25 de minute de când gemul a început sa clocoteasca, se încearca si, daca este bine legat, se ia de pe foc.
Gemul se toarna fierbinte în borcane spalate, uscate si încalzite. A doua zi se asaza borcanele pe o tava si se introduc în cuporul cald, la foc mic, lasându-le pâna ce se formeaza deasupra o coaja groasa.
Se scot borcanele si, dupa ce s-au racit bine, se acopera cu hârtie pergament sau cu celofan.
Se pastreaza în camara sau în locuri racoroase si aerisite.
Pofta buna!