Gem de mure si pere

Printeaza

Gem de mure si pere din: mure, pere, miere, agar-agar, lamai.

Ingrediente:Gem de mure si pere

  • 400 g mure
  • 500 g pere
  • 250 g miere
  • 4 linguriţe agar-agar
  • sucul de la 1 lămâi

 

Mod de preparare:

Murele se aleg cu grijă, deoarece cele necoapte sunt foarte acre, şi se clătesc rapid. Şi perele se spală, se curăţă de coajă şi de cotor şi se taie cubuleţe mici.

Peste ele se toarnă murele şi miere, se amestecă şi se lasă 3-4 ore.

Intr-o ceaşcă se amestecă puţină apă cu sucul de lămâie şi agar-agar. Amestecul de fructe cu miere se pune pe foc într-o cratiţă largă şi se dă în clocot.

Se ia de pe foc, se adaugă amestecul cu gelatinizant şi se dă din nou în clocot timp de 2 minute. Cât încă fierbe uşor se toarnă în borcanele pregătite, care se întorc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.