Gem de mure si pere
PrinteazaGem de mure si pere din: mure, pere, miere, agar-agar, lamai.
- 400 g mure
- 500 g pere
- 250 g miere
- 4 linguriţe agar-agar
- sucul de la 1 lămâi
Mod de preparare:
Murele se aleg cu grijă, deoarece cele necoapte sunt foarte acre, şi se clătesc rapid. Şi perele se spală, se curăţă de coajă şi de cotor şi se taie cubuleţe mici.
Peste ele se toarnă murele şi miere, se amestecă şi se lasă 3-4 ore.
Intr-o ceaşcă se amestecă puţină apă cu sucul de lămâie şi agar-agar. Amestecul de fructe cu miere se pune pe foc într-o cratiţă largă şi se dă în clocot.
Se ia de pe foc, se adaugă amestecul cu gelatinizant şi se dă din nou în clocot timp de 2 minute. Cât încă fierbe uşor se toarnă în borcanele pregătite, care se întorc.
Pofta buna!