Gem de mure

Printeaza

Gem de mure

Ingrediente:Gem de mure

  • 1 farfurie adâncă plină cu vârf cu mure
  • 1 kg zahăr

 

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi murele de codiţe, apoi le aşezi într-o cratiţă, presari zahărul şi le laşi aşa până a doua zi.

Vei vedea că murele şi-au lăsat zeamă şi mare parte din zahăr s-a dizolvat

Pui gemul la fiert până capătă consistenţă (nu-l laşi prea mult pe foc, pentru că se întăreşte).

Il torni apoi fierbinte în borcane pe care le capsezi sau le legi foarte bine. Preparat în felul acesta, gemul ţine şi 2-3 ani.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • gem de mure

1 comentariu

  1. Un deliciu gemul de mure.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.