Gem de pepene galben cu miere
PrinteazaGem de pepene galben cu miere din: pepene, miere, pectine, su c de lamaie, scortisoara.
- 1000 g pepene galben copt
- 250 g miere
- 3 linguri pectină din mere
- sucul de la 1 lămâie
- scorţişoară
Mod de preparare:
Pentru ca acest gem să iasă bun, pepenele trebuie să fie bine copt, altfel aroma va fi fadă.
Pepenele se taie în două, apoi felii, şi se curăţă de sâmburi şi de coaja Din pulpa obţinută, circa 500 g se pasează cu blenderul de mana sau se taie cubuleţe mici.
Se pune pe foc se adauga pectină din mere şi se dă în clocot. Se adaugă mierea şi condimentele. Se lasă să clocotească încă 2-3 minute, apoi se adauga sucul de lămâie.
Se face proba, se toarnă fierbinte în borcane, acestea se închid şi se întorc pentru 5 minute.
Pofta buna!