Gem de pepene galben cu vanilie
PrinteazaGem de pepene galben cu vanilie din: pepene galben, pastaie de vanilie, zahar, lamaie.
- 1 1/2 pepene galben
- 1 pastaie de vanilie
- 600 g zahar
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Tai pepenii în jumătate, îi cureţi de seminţe şi îi tai apoi în felii pe care le decojeşti. Tai în cubuleţe miezul de pepene galben şi le pui în cratiţa special destinată preparării dulceţurilor. După ce pepenele şi-a lăsat zeamă, îl pui la fiert la foc iute, până când scade zeama.
Adaugi zeama de lămâie, zahărul şi păstaia de vanilie despicată pe lungime. Laşi să fiarbă timp de 20-25 de minute, amestecând delicat cu o spatulă de lemn pe care o foloseşti doar pentru dulceţuri.
Scoţi păstaia de vanilie şi pui gemul fierbinte în borcane de’400 ml, în prealabil bine spălate şi sterilizate în , cuptor, aşezate pe o tavă metalică, închizi borcanele ermetic şi laşi apoi să se răcească sub pături, până a doua zi.
Le etichetezi şi le aşezi în cămară. Le poţi păstra cel mult 3 ani.
Pofta buna!