Gem de pere cu miere
PrinteazaGem de pere cu miere din: pere, zahar gelifiant, miere, suc de lamaie, scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare.
- un kg pere, sortimente diferite
- 500 g zahar gelifiant
- 100 g miere
- 2 linguri suc de lamaie
- o lingurita amestec de scortisoara cu ncusoara, ghimbir cu cuisoare macinate
Mod de preparare:
Cu o seară înainte de preparare, se taie perele cuburi şi se pun alternativ cu zahărul într-o cratiţă. Se învelesc cu un şervet de bucătărie şi se lasă la macerat pentru o noapte. Se pun la fiert cu mierea, sucul de lămâie şi condimentele.
Din momentul în care fierbe, se lasă 15 minute amestecând continuu. Se ia spuma dacă se formează.
Se toarnă gemul cald în borcane şi se înfiletează capacele. Borcanele se întorc cu gura în jos până ce se răcesc complet.
Gem de pere cu miere
Pofta buna!