Gem de pere cu zeama de lamaie

Printeaza

Gem de pere cu zeama de lamaie

Ingrediente:Gem de pere cu zeama de lamaie

  • 2 şi 1/2 kg pere
  • 1 kg zahăr
  • 2 linguriţe zeamă de lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat

 

 

Mod de preparare:

Cureţi perele de coajă şi de sâmburi şi le tai în sfer­turi. Le pui la fiert imediat cu zahărul şi o cană de apă ca să nu-şi schimbe culoarea.

Când gemul este aproape legat, adaugi vanilia şi zeama de lămâie şi mai dai în câteva clocote. Il torni fierbinte în borcane încălzite în prealabil.

Le aşezi apoi în tava de aragaz şi le dai la cuptor după ce s-a stins focul pentru ca gemul să prindă o crustă. Le laşi până a doua zi, apoi acoperi borcanele cu celofan şi le pui în cămară.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • gem de pere
  • gem de pere pentru iarna
  • gem de pere verzi

1 comentariu

  1. N-am mai facut gem de pere in felul asta; o sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.