Gem de piersici cu coniac
PrinteazaGem de piersici cu coniac din: piersici, zahar, coniac.
- 2 kg piersici foarte coapte
- 2 kg zahăr
- 100 ml coniac
Mod de preparare:
Piersicile se curăţă de sâmburi şi se cântăresc. Se pregăteşte exact atâta can-titate de zahăr şi un pahar de apă pentru fiecare 500 g piersici cântărite. Zahărul şi apa se pun într-o cratiţă.
Se pune cratiţa la foc mic, se amestecă până ce tot zahărul s-a topit, apoi se măreşte focul şi se lasă la fiert 15-20 de minute până ce o picătură de sirop pusă în apă rece se încheagă pe loc.
Se adaugă piersicile tăiate felii şi se mai lasă la fiert 20 de minute.
Se trage vasul de pe foc, se toarnă coniacul şi se amestecă foarte delicat. Se pune gemul în borcane care se lasă pe capac să se răcească.
Gem de piersici cu coniac
Pofta buna!