Gem de prune si ciocolata
PrinteazaGem de prune si ciocolata din: prune, ciocolata, miere, lamaie, agar-agar.
- 700 g prune
- 100 g de cicolată amară sau menaj
- 200 g miere
- sucul de la 1 lămâie
- 4 linguriţe de agar-agar
Mod de preparare:
Se spală prunele, se taie în două şi se curăţă de sâmburi, apoi se mărunţesc. Ciocolata se poate da pe râzătoare, dar este suficient şi dacă se taie mărunt.
Prunele se pun în cratiţă, se adaugă mierea şi ciocolata şi se pune la fiert.
Intre timp într-o ceaşcă se pun câteva linguri de apă şi se amestecă cu agar-agar şi cu sucul de lămâie. După primul clocot, acest amestec se toarnă peste fructe, se amestecă, apoi se adaugă şi zahărul.
Se lasă la fiert încă 1-2 minute, se toarnă fierbinte în borcane, apoi acestea se întorc şi se lasă circa 5 minute.
Pofta buna!