Gem de prune si smochine
PrinteazaGem de prune si smochine din: prune, miere, lamaie, smochine, agar-agar, amaretto.
- 1000 g prune
- 300 g miere
- 1 lămâie
- 1000 g smochine proaspete
- 2 linguri de agar-agar
- 2 cl Amaretto
Mod de preparare:
Prunele şi smochinele se spală şi se lasă să se scurgă bine. Apoi se taie prunele în două şi se curăţă de sâmburi, iar smochinele se curăţă de coajă.
Pulpa de la toate fructele se pune la fiert cu nişte apă şi, după ce s-a înmuiat, se pasează. Cât timp fructele sunt pe foc, agar-agar se amestecă într-o ceaşcă cu puţină apă şi cu sucul de lămâie.
Amestecul obţinut se toarnă peste fructe, se dă focul tare şi se dă în clocot, amestecând continuu, apoi se adaugă mierea şi se mai lasă 3 minute la fiert.
Se toarnă în borcane, se pun capacele şi se întorc câteva minute.
Pofta buna!