Gem de smochine si pere

Printeaza

Gem de smochine si pere din: smoche, pere, zahar, lamaie, pastaie de vanilie, foaie de dafin.

Ingrediente:Gem_de_smochine_si_pere

  • un kg smochine proaspete
  • un kg pere cu pulpa tare
  • 1500 kg zahar
  • 2 lamai
  • o pastaie de vanilie
  • o foaie de dafin

 

Mod de preparare:

Se spală smochinele, se curăţă de coajă şi se taie în patru. Se spală perele, se taie cubuleţe eliminând căsuţa cu sâmburi. Nici coaja de smochine, nici sâmburii perelor nu se aruncă ci se pun într-un tifon care se leagă.

Se cântăresc fructele şi apoi se socoteşte 750 g zahăr pentru fiecare kilogram de fructe. Se pun fructele alternativ cu zahărul într-o cratiţă, păstaia de vanilie tăiată în două, foaia de dafin şi sucul de lămâie.

Se aşază în centrul cratiţei pacheţelul cu coji şi seminţe. Se lasă la macerat 24 de ore. Apoi se pune la fiert cu 200 ml apă şi, din momentul în care fierbe, se micşorează focul şi se lasă o oră la fiert, eliminând spuma şi amestecând să nu se prindă.

Se scot păstaia de vanilie şi pacheţelul cu seminţe, iar gemul se toarnă în borcane. Se înfiletează capacele, iar borcanele se lasă să se răcească pe capac.

Gem de smochine si pere

Gem_de_smochine_si_pere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.