Gem de struguri cu lamaie
PrinteazaGem de struguri cu lamaie din: struguri, zahăr, sare de lămâie, lămâie.
- 1 kg de struguri măcinaţi
- 600 g zahăr
- un vârf de cuţit de sare de lămâie
- feliuţe subţiri de lămâie (opţional)
Mod de preparare:
Strugurii se spală, se lasă la scurs, apoi se culeg de pe ciorchine boabă cu boabă, ce vorfi măcinate cu ajutorul robotului de bucătărie.
Pasta de struguri şi zahărul se pun la fiert pe foc mic, mestecându-se cu o lingură de lemn, ca să nu se prindă de fundul cratiţei. Spuma rezultată se strânge cu o spumieră şi se aruncă.
Se lasă să fiarbă până când se îngroaşă gemul. Se pot adăuga câteva feliuţe subţiri de lămâie. Sarea de lămâie se adaugă la sfârşit, după care se mai lasă 5 minute să dea în clocot.
Gemul se pune fierbinte în borcane, care se filetează. Borcanele se lasă 5 minute cu fundul în sus, după care se aşază în pat cald, acoperite cu pături, până a doua zi, când se pun în cămară pentru iarnă.
Gem de struguri cu lamaie
Pofta buna!