Gem de struguri
PrinteazaGem de struguri din: vin, struguri, zahar, suc de lamaie, vanilie.
- 600 ml vin alb
- 150 g struguri fără sâmburi
- 500 g zahăr gelifiant 2:1
- sucul de la 1 lămâie
- 1/2 păstaie de vanilie
Mod de preparare:
Mai întâi se spală strugurii temeinic. Se lucrează fie cu struguri fără sâmburi, fie cu struguri cu sâmburi care se fierb apoi şi se strecoară.
Se recomandă, din punct de vedere cromatic, soiurile galben-verzui, eventual şi soiurile de masă, fără sâmburi, cu aromă de muscat.
Jumătatea de păstaie de vanilie se taie longitudinal şi i se scoate miezul; dacă se doreşte un gust de vanilie mai pronunţat, se poate folosi întreaga păstaie.
Toate ingredientele se amestecă într-o cratiţă mare şi se pun la fiert, amestecând continuu, apoi se lasă să fiarbă 4 minute la foc mare. Se face proba şi se toarnă produsul în borcane, apoi se pun imediat capacele.
Pofta buna!