Gem de zmeura si coacaze rosii

Printeaza

Gem de zmeura si coacaze rosii din: zmeura, coacaze rosii, miere, pectina.

Ingrediente:

  • 500 g zmeură
  • 500 g coacăze roşii
  • 400 g miere
  • 20 g pectină

 

 

Mod de preparare Gem de zmeura si coacaze rosii:

Zmeura şi coacăzele se aleg şi se spală. Se dau în clocot scurt într-o cratiţă şi eventual se mai mărunţesc.

In funcţie de instrucţiunile producătorului, pectina se amestecă cu zahărul sau se amestecă direct cu o cantitate de fructe şi se toarnă în gem. Se adaugă şi mierea cât gemul este fierbinte, şi se pune iar pe foc.

Se lasă să clocotească circa 4 minute, se face proba şi se toarnă fierbinte în borcanele pregătite.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.