Gem de zmeura si caise din: zmeura, zahar, caise. Ingrediente: 2.5 kg zmeură 2.5 kg zahăr 1.5 kg caise fără sâmburi Mod de preparare: Caisele se spală şi se gol-sesc de sâmburi. Zmeura se pune într-o sită şi se spală sub jet de apă. Se pune la fiert, împreună cu caisele tăiate în patru. […]
Gem delicios de caise cu lamaie – reteta gustoasa
PrinteazaGem delicios de caise cu lamaie din: caise, zahar, lamaie.
- 2 kg caise
- 1 kg zahar
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Speli caisele si le pui la scurs. Le rupi in doua si le indepartezi samburii.
Este bine sa alegi fructe bine coapte, deoarece acestea sunt mai dulci si mai aromate.
Amesteci fructele cu zaharul intr-un vas smaltuit si le lasi peste noapte.
A doua zi, asezi vasul la foc mic pana se topeste zaharul, dupa care dai focul mai tare. Storci lamaia si pui sucul peste gem.
Amesteci din cand in cand cu o lingura de lemn. Gemul este gata atunci cand fructele s-au legat si nu mai au zeama.
Dai gemul deoparte si-l lasi sa se racoreasca putin.
Penru o compozitie mai fina, poti zdrobi fructele cu blenderul dupa ce au dat cateva clocote.
Intre timp, speli borcanele si le pui la sterilizat cateva minute in cuptor.
Pui gemul in borcane cat timp este cald.
Legi borcanele cu celofan si sfoara si le tii in camara.
Gem delicios de caise cu lamaie
Pofta buna!
poate iti place si:
Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir
Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir din: dovlcei, apa, zahar, lamai, gelifiant, ghimbir. Ingrediente: 1,25 kg dovlecei curăţaţi 100 ml apă 350 g zahăr 2 lămâi 1 plic gelifiant super 3 în 1 1 linguriţă ghimbir măcinat Mod de preparare: Dovlecelul se taie cuburi mici şi se fierbe în apă. Apoi se adaugă […]
Pofta buna!