Gem delicios de caise

Printeaza

Gem delicios de caise din: caise, zahar, apa, baton de vanilie.

Ingrediente:

  • 3 kg caise bine coapte
  • 1,5 kg zahăr
  • 2 pahare apă
  • 1 baton de vanilie (sau 3 plicuri de zahăr vanilat)

 

Mod de preparare:

Se spală caisele, se  scurg bine, se rup în două, se scot sâm­burii şi se acoperă cu zahăr.

Se lasă ast­fel câteva ore, la rece (chiar de seara până dimineaţa), pentru a se topi tot zahărul.

A doua zi se pun fructele la foc, se adaugă zahărul va­nilat sau batonul de vanilie, apa şi se la­să să fiarbă la foc iu­te până scade zeama.

Se îndepărtează spu­ma care se formează şi se amestecă mereu pentru a nu se lipi pe fundul vasului.

Când gemul este bine scăzut, se fa­ce proba punând o linguriţă de gem pe farfurie.

Dacă este suficient de închegat când se răceşte, se ia de pe foc, se pune fierbinte în borcane calde şi se lasă la ste­rilizat, 15 minute, în cuptorul încins, dar cu focul foarte mic.

Se acoperă cu capa­ce sterilizate şi se păs­trează la loc întune­cat si bine aerisit.

 

Gem delicios de caise

Gem_delicios_de_caise

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.