Loboda – Ghid Complet: Beneficii pentru Sănătate, Contraindicații și Cele Mai Bune Rețete. Loboda, cunoscută științific sub numele de Atriplex hortensis, face parte din familia Amaranthaceae și este una dintre cele mai vechi legume cultivate de om. Cu frunzele sale bogate în nuanțe de verde și roșu și cu un gust ușor amar, loboda a […]
Gem delicios de corcoduse
PrinteazaGem delicios de corcoduse din: corcoduse coapte, zahar, zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 2 kg corcoduse coapte
- 1 1/2 kg zahar
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Speli bine corcoduşele, le alegi doar pe cele coapte şi sănătoase.
Le aşezi într-un vas astfel: 1 strat de corcoduşe, unul de zahăr şi tot aşa până când termini ingredientele, ultimul strat fiind de zahăr.
Le laşi la macerat peste noapte. A doua zi aşezi vasul la foc mic şi ţii până când scade compoziţia la jumătate.
Strecori, ca să îndepărtezi sâmburii, adaugi zeama de lămâie şi o mai fierbi cel puţin 30 de minute.
Torni fierbinte în borcane sterilizate, care se închid ermetic. Le păstrezi la loc cald până a doua zi, când le poţi depozita.
Gem delicios de corcoduse
Pofta buna!
Loboda – Ghid Complet: Beneficii pentru Sănătate, Contraindicații și Cele Mai Bune Rețete
Panna Cotta cu Ceai Verde Matcha
Panna Cotta cu Ceai Verde Matcha din: gelatina, smantana, zahar, ceai verde matcha, fructe proaspete. Această rețetă îmbină cremozitatea panna cotta cu aroma distinctivă a ceaiului verde matcha, oferind o experiență culinară unică. Ideal pentru a încheia o masă specială sau pentru a te răsfăța cu un desert rafinat, panna cotta cu ceai verde matcha […]