Gem delicios, de piersici sau nectarine
PrinteazaGem delicios, de piersici sau nectarine din: piersici, zahar, esenta de migdale, zeama de lamaie.
- 4 kg piersici (nectarine)
- 1 kg zahar
- 1 fiola esenta de migdale
- 30 ml zeama de lamaie
Mod de preparare:
Fructelor decojite le scoţi sâmburii şi le tai în 3-4 bucăţi, iar peste ele adaugi alternativ zahărul. Le pui într-o cratiţă emailată până a doua zi, la rece, apoi le dai la fiert, lei spuma care se formează, adaugi zeama de lămâie, câteva picături de esenţă de migdale şi le laşi să fiarbă până se îngroaşă.
Pui gemul în borcane sterilizate înainte, apoi le introduci în cuptorul preîncălzit încă 10 minute, până când gemul prinde o crustă deasupra. Capsezi borcanele, le înveleai în pături, iar când,s-au răcit le pui în cămară.
Pofta buna!