Gem de dovlecei

Printeaza

Gem de dovlecei din: dovlecei, zahar, lamai, ghimbir, zahar vanilinat.

 

Ingrediente:

  • un kg dovlecei
  • un kg zahăr
  • 2 lămâi
  • puţin ghimbir
  • 2 plicuri zahăr vanilinat

 

Mod de preparare:

Dovleceii curăţaţi de coajă se taie cubuleţe şi se stropesc cu zeama de la o lămâie.

Se pun la fiert într-un vas alături de cele două tipuri de zahăr, ghimbir si cea de-a doua lămâie tăiată felii.

Se lasă să fiarbă la foc mic amestecând din când în când ca să nu se lipească.

E gata când se formează un sirop bine închegat.

Se toarnă gemul în borcane calde, se pun capace si se întorc pe capac să se răcească.

 

 

Gem de dovlecei

Gem de dovlecei

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.