Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir
PrinteazaGem de dovlecel cu lamaie si ghimbir din: dovlcei, apa, zahar, lamai, gelifiant, ghimbir.
- 1,25 kg dovlecei curăţaţi
- 100 ml apă
- 350 g zahăr
- 2 lămâi
- 1 plic gelifiant super 3 în 1
- 1 linguriţă ghimbir măcinat
Mod de preparare:
Dovlecelul se taie cuburi mici şi se fierbe în apă. Apoi se adaugă zahărul, coaja rasă şi zeama de lămâie. La sfârşit se adaugă praful de ghimbir, se amestecă şi se lasă pe foc până ce zahărul s7a topit.
Se adaugă şi gelifiantul şi se mai lasă 10 min. Se toarnă gemul fierbinte în borcane, se aşază pe capac 5 min., după care se ţin învelite în pături, până a doua zi.
Pofta buna!