Gem de fructe combinate
PrinteazaGem de fructe combinate din: fructe de sezon (mere, portocale, banane, pere, papaya, struguri, guave, kiwi), zahăr, zeamă de lămâie (portocală), esenţă de zmeură (ori de alt fruct de pădure), conservant.
- 1 kg fructe de sezon (mere, portocale, banane, pere, papaya, struguri, guave, kiwi)
- 1,250 kg zahăr
- 1/2 linguriţă zeamă de lămâie (portocală)
- 1/2 linguriţă esenţă de zmeură (ori de alt fruct de pădure)
- un praf de conservant
Mod de preparare:
Se spală, se curăţă de coji şi seminţe fructele şi se pasează împreună, în mixer, sau cu o lingură de lemn.
Se pun într-un vas pe foc mediu circa 250 ml de apă.
Când începe să fiarbă, se adaugă fructele, sucul de citrice şi esenţa şi se lasă la foc moale, să se lege bine.
Se ia vasul de pe foc, se adaugă conservantul şi se toarnă, cât încă este fierbinte, în borcane.
Pofta buna!