Sarmale de Post cu Orez Sălbatic și Legume din: varza murata, orez salbatic, pastarnac, telina, cartod dulce, ulei de masline, sare, piper, foi de dafin, paprika afumata. Explorați o interpretare contemporană a sarmalelor de post, combinând orezul sălbatic cu o selecție de legume. Această rețetă aduce un gust unic, îmbogățind mesele de post cu gusturi […]
Gem de grepfrut roz si ghimbir
PrinteazaGem de grepfrut roz si ghimbir din: grepfrut, lamaie, ghimbir, zahar.
Ingrediente:
- 3 grepfruturi roz mari (aproximativ 1,5 kg), spălate bine
- 2 lămâi mari, spălate bine
- 60 g rădăcină de ghimbir proaspătă, decojită şi feliată subţire
- 2 kg zahăr
- 4 bucăţi tulpină de ghimbir în sirop, tăiate în fâşii scurte şi fine
- 8-10 borcane de gem, sterilizate
Mod de preparare:
Taie fiecare grepfrut în şase felii, iar lămâile în sferturi. Taie-le mărunt cu un cuţit. Lasă sâmburii deoparte.
Pune fructele şi sucul într-o oală împreună cu 2 litri de apă.
Aşază feliile de ghimbir şi sâmburii de la citrice într-o bucată de tifon şi leagă-l cu o aţă.
Lasă-l în oală alături de fructe, să fiarbă la foc mic timp de 2 ore, până când conţinutul s-a redus la 2,5 litri. Scoate ghimbirul şi sâmburii.
Adaugă zahărul, încălzeşte uşor, amestecând până se dizolvă. Fierbe totul la foc mare timp de 15-20 minute.
Dacă gemul este gata, ia oala de pe foc. Adaugă fâşiile de tulpină de ghimbir.
Lasă gemul să se odihnească 30 de minute.îndepărtează orice crustă, apoi pune gemul în borcane.
Gem de grepfrut roz si ghimbir
Pofta buna!
Țuica Fiartă : Aroma Iernii într-o Cească
Țuica Fiartă : Aroma Iernii într-o Cească din: tuica de pruna, zahar brun, stele de anason, batoane de vanilie, coaja de lamaie si coaja de portocala. Veniți să descoperiți o rețetă de țuică fiartă care redefinește tradiția. Este o variantă modernă a unei băuturi tradiționale românești, perfectă pentru a vă încălzi în serile friguroase de […]