Gem de dovleac si gutui din: gutui, dovleac, lamai, portocala, zahar. Ingrediente: 1000 g gutui 1000 g dovleac 2 lămâi 1 portocală 1000 g zahăr gelifiant 2:1 Mod de preparare: Puful de pe gutui se îndepărtează cu un prosop. Gutuilde se spală şi se taie cubuleţe mici, fără a li se scoate cotorul. […]
Gem de gutui cu miere de salcam
PrinteazaGem de gutui cu miere de salcam din: gutui, pectina, miere.
- 1000 g gutui
- 2 linguri de pectină din mere
- 300 g miere de salcâm
Mod de preparare:
Gutuile se spală şi se freacă cu un prosop pentru ca să li se îndepărteze puful, care conţine uleiuri eterice nedorite.
Nu se curăţă nici de coajă, nici de sâmburi, ci se taie cubuleţe, se fierb într-o cratiţă cu puţină apă (cât să nu se ardă) până se înmoaie, apoi se pasează şi se lasă la răcit.
Se pun iar pe foc cu pectina până fierb, se adaugă mierea şi se dă iar în clocot. Se toarnă fierbinte în borcanele pregătite.
Pofta buna!
poate iti place si:
Gem de dovleac si gutui
Gem de gutui tradițional – Rețeta gustoasa
Gem de gutui tradițional – Rețeta gustoasa din: gutui, zahar, suc de lamaie, pastaie de vailie. Gemul de gutui este o tradiție în bucătăria românească, fiind apreciat pentru aroma sa dulce și ușor acrișoară. Ingrediente: 1 kg de gutui curățate și tăiate în bucăți mici 800 g zahăr 1 lămâie (sucul) 1 păstaie de vanilie […]
Gem de gutui cu nuca
Gem de gutui cu nuca din: gutui, zahar, nuca, apa. Ingrediente: 10 kg gutui 2 kg zahăr miezul de la 50 de nuci 4 l apă Mod de preparare: Speli bine gutuile de puf şi de praf. Apoi iei câte una, îi tai cotorul şi o tai pe jumătate, scoţându-i căsuţa cu seminţe. Dai […]
Gutui coapte cu stafide
Gutui coapte cu stafide din: gutui, stafide, miez de nuca, miere, margarina. Ingrediente: 3 gutui 100 g stafide 100 g miez de nucă 2 linguri miere 2 linguri margarină Mod de preparare: Alegem trei gutui, le spălăm, le tăiem un capac şi eliminăm sâmburii şi miezul tare. Miezul de nucă îl lăsăm câteva minute […]
Pofta buna!