Gem de kiwi

Printeaza

O reteta de gem de kiwi din: kiwi, zahar tos, apa, lamaie si rom.

Ingrediente:Gem de kiwi

  • 1 kg kiwi
  • 900 g zahar tos
  • 1 cana cu apa
  • 1 lamaie
  • 50 ml rom

 

Mod de preparare:

Curăţă fructele de kiwi de coajă cât de subţire poţi şi îndepărtează partea dură. Taie fructele cubuleţe, pune-le într-un castron şi toarnă peste ele zeama de la lămâie.

Intr-o oală, adaugă apa şi zahărul. Pune totul pe foc şi amestecă din când în când, până se formează un sirop dens.

Când e gata, toarnă siropul peste feliile de kiwi şi amestecă uşor, ca să nu se sfărâme. Lasă să fiarbă zece minute, după care toarnă zeama de lă­mâie.

Mai lasă pe foc cinci mi­nute, iar la final, aroma- tizează cu puţin rom. Umple borcanele gata pregătite şi capsează-le bine.

Gem de kiwi

Gem de kiwi

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • gem de kiwi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.