Gem de kiwi
PrinteazaO reteta de gem de kiwi din: kiwi, zahar tos, apa, lamaie si rom.
- 1 kg kiwi
- 900 g zahar tos
- 1 cana cu apa
- 1 lamaie
- 50 ml rom
Mod de preparare:
Curăţă fructele de kiwi de coajă cât de subţire poţi şi îndepărtează partea dură. Taie fructele cubuleţe, pune-le într-un castron şi toarnă peste ele zeama de la lămâie.
Intr-o oală, adaugă apa şi zahărul. Pune totul pe foc şi amestecă din când în când, până se formează un sirop dens.
Când e gata, toarnă siropul peste feliile de kiwi şi amestecă uşor, ca să nu se sfărâme. Lasă să fiarbă zece minute, după care toarnă zeama de lămâie.
Mai lasă pe foc cinci minute, iar la final, aroma- tizează cu puţin rom. Umple borcanele gata pregătite şi capsează-le bine.
Gem de kiwi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gem de kiwi