Gem de mango cu mere
PrinteazaGem de mango cu mere din: mango, zeamă de lămâie, colorant galben, zahăr, mere (fără coajă şi sâmburi), esenţă mango.
- 2 ceşti mango
- 4 g zeamă de lămâie
- colorant galben
- 1 cană zahăr
- 250 g mere (fără coajă şi sâmburi)
- 3 picături esenţă mango
Mod de preparare:
Merele deja curăţate se dau prin râzătoare şi se amestecă bine cu mango şi zahăr. Se pun pe foc, la flacără midă, şi se lasă până ce se îngroaşă.
Se adaugă zeama de lămâie şi se amestecă timp de cinci minute. Se ia vasul de pe foc, se pun esenţa şi colorantul.
Se omogenizează bine şi se lasă să se răcească. Se toarnă în borcane şi se acoperă, dupa.ce s-au răcit complet.
Pofta buna!