Gem de morcovi cu lamaie si portocala

Printeaza

Gem de morcovi cu lamaie si portocala din: morcovi, suc de lamaie, coaja de lamaie, suc de portocala, coaja de portocala, seminte de cardamom, zahar, pectina.

Ingrediente:Gem_de_morcovi_cu_lamaie_si_portocala

  • 500 grame morcovi tocati
  • sucul si coaja rasa de la 3 lamai
  • sucul si coaja rasa de la 1 portocala
  • 1 lingurita seminte de cardamom
  • 1 kg zahar
  • 125 grame pectina lichida

 

Mod de preparare:

Fierbe morcovii timp de 15 minute intr-o cratita cu apa. Scurge apoi bine si toaca marunt. In alta cratita amesteca morcovii, sucul si coaja rasa de citrice si semintele de cardamom.

Adauga zaharul si lasa pe foc timp timp de 15 minute. Incorporeaza apoi si pectina si mai lasa pe foc timp de 5 minute.

Transfera apoi gemul in borcane sterilizate si inchide-le ermetic. Lasa-le sa se raceasca intr-un loc uscat si racoros.

Gem de morcovi cu lamaie si portocala

Gem_de_morcovi_cu_lamaie_si_portocala

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.