Gem simplu de zmeura din: zmeura, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg zmeură 700 g zahăr zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Alegi zmeura, o speli în mai multe ape şi o laşi la scurs. Stropeşti cu zeamă de lămâie, pui o parte din zahăr, un nou strat de […]
Gem de morcovi
PrinteazaGem de morcovi din: morcovi, ghimbir, zahar, lamaie.
- 1,200 kg morcovi
- 100 g ghimbir
- un kg zahar
- o lamaie
Mod de preparare:
Se curăţă morcovii sau se spală foarte bine, se trec prin râzătoare si se cântăresc.
Ar trebui să fie un kilogram de morcovi pentru care se va folosi aceeaşi cantitate de zahăr.
Intr-o cratiţă se pun morcovii si zahărul, sucul filtrat al lămâiei si coaja rasă.
Se pune apă exact cât să acopere ingredientele si se dă la fiert.
Se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ o oră si, când sucul s-a închegat, se adaugă ghimbirul ras.
Se stinge focul si se pune gemul în borcane calde care se lasă complet să se raceasca.
Gem de morcovi
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Gem traditional de prune
Gem traditional de prune din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a doua […]
Gem de visine cu anason
Gem de visine cu anason din: visine, zahar, lamaie, anason. Ingrediente: 3 kg vişine 1,5 kg zahăr 1/2 lămâie 1 stelută anason Mod de preparare: Se spală vişinele, se scot sâmburii şi pulpa se dă prin maşina de tocat. Se pune pulpa de vişine pe foc împreună cu zahărul şi anasonul. După ce […]
Pofta buna!