Gem de mure
PrinteazaO reteta de gem de mure din: mure, zahar si zahar vanilat.
- 1,5 kg mure
- 1,5 kg zahar
- 3 pliculete cu zahar vanilat
Mod de preparare:
Spală murele şi scurge-le de apă. Pune într-o cratiţă, alternativ, un strat de mure, unul de zahăr amestecat cu zahăr vanilat până se termină întreaga cantitate. Lasă să se odihnească la rece, de seara până dimineaţa. A doua zi, pune cratiţa la fiert.
Când ajunge să clocotească, lasă un sfert de oră, având grijă să îndepărtezi spuma care se formează la suprafaţa compoziţiei.
Lasă să se odihnească la rece, de seara până dimineaţa. A doua zi, pune cratiţa la fiert. Când ajunge să clocotească, lasă un sfert de oră, având grijă să îndepărtezi spuma care se formează la suprafaţa compoziţiei.
Gem de mure
Pofta buna!