Tarta cu rubarba si gem de caise Când a apărut pe piaţa europeană, adusă din China, rubarba a fost apreciată pentru proprietăţile ei medicinale. Abia în secolul XVII, rubarba a început să fie cultivată în Europa şi în scopuri alimentare. Rubarba fiartă este un adevărat deliciu. La fel de gustoasă este şi în combinaţie cu […]
Gem parfumat de caise
PrinteazaGem parfumat de caise din: caise, zahar.
- 3 kg caise
- 1 kg zahăr
Mod de preparare:
Alegi caisele bine coapte şi le cureţi de sâmburi, rupându-le în două.
Iei o cratiţă de 6 litri, pui caisele în cratiţă, apoi zahărul peste ele şi le laşi să stea câteva ore.
Introduci cratiţa în cuptor, laşi să fiarbă la foc potrivit până scade la jumătate cantitatea de gem.
Laşi compoziţia până a doua zi, apoi fierbi încă o dată.
Atât gemul de caise, cât şi dulceaţa de caise se fierb de două ori, pentru că îşi lasă puţină zeamă când se răcesc şi nu se păstrează mai mult timp.
După ce este gata, pui gemul fierbinte în borcane, le înfiletezi capacul şi pui borcanele cu capacul în jos, până ce se răceşte gemul.
Gem parfumat de caise
Pofta buna!
poate iti place si:
Bezea cu gem de caise
Bezea cu gem de caise din: caise, zahar, gem, iaurt, stafide, piersici, sifon, oua, unt. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 500 g caise 6 linguri zahăr gem de caise 250 g iaurt 2 linguri stafide 3 piersici 4 gălbenuşuri 4 linguri zahăr 2 căni sifon 4 albuşuri 4 linguri zahăr 20 g unt pentru […]
Pofta buna!