Gem de pere cu scortisoara
PrinteazaGem de pere cu scortisoara din: pere, zahar, scortisoara, vanilie, lamaie.
Ingrediente:
- 2,5 kg pere
- 1 kg zahăr
- 1 baton de scorţişoară
- 1/2 baton de vanilie
- 1 lingură cu suc de lămâie
Mod de preparare:
Spală perele, curăţă-le de coajă şi cotor şi dă-le pe răzătoarea mare. Intr-o cratiţă cu fundul gros, pune fructele împreună cu zahărul şi o cană cu apă.
Fierbe totul la foc potrivit, amestecând mereu. Când gemul s-a legat, adaugă sucul de lămâie, batonul de scorţişoară şi cel de vanilie şi mai lasă o jumătate de oră.
Spală şi usucă borcanele. Pune-le pe un suport metalic (poţi folosi trei cuţite) pentru a nu se sparge şi toarnă gemul.
Aşază-le pe o tavă şi dă-le la cuptor, la foc mic, pentru 20 de minute. Acoperă borcanele cu o pătură mai groasă şi, când se răcesc (a doua sau a treia zi), pune-le la loc răcoros.
Sugestie: In loc de batoane de vanilie şi de scorţişoară poţi folosi 2 pliculeţe cu zahăr vanilat şi 1 lingură cu scorţişoară.
Gem de pere cu scortisoara
Pofta buna!