Gem de pere cu scortisoara

Printeaza

Gem de pere cu scortisoara din: pere, zahar, scortisoara, vanilie, lamaie.

Ingrediente:

  • 2,5 kg pere
  • 1 kg zahăr
  • 1 baton de scorţişoară
  • 1/2 baton de vanilie
  • 1 lingură cu suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Spală perele, curăţă-le de coajă şi cotor şi dă-le pe răzătoarea mare. Intr-o cratiţă cu fundul gros, pune fructele împreună cu zahărul şi o cană cu apă.

Fierbe totul la foc potrivit, amestecând mereu. Când gemul s-a legat, adaugă sucul de lămâie, batonul de scorţişoară şi cel de vanilie şi mai lasă o jumătate de oră.

Spală şi usucă borcanele. Pune-le pe un suport metalic (poţi folosi trei cuţite) pentru a nu se sparge şi toarnă gemul.

Aşază-le pe o tavă şi dă-le la cuptor, la foc mic, pentru 20 de minute. Acoperă borcanele cu o pătură mai groasă şi, când se răcesc (a doua sau a treia zi), pune-le la loc răcoros.

Sugestie: In loc de batoane de vanilie şi de scorţişoară poţi folosi 2 pliculeţe cu zahăr vanilat şi 1 lingură cu scorţişoară.

 

Gem de pere cu scortisoara

Gem_de_pere_cu_scortisoara

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.