Gem de pere
PrinteazaGem de pere din: pere, zahar, scortisoara, baton de vanilie si suc de lamaie.
- 2,5 kg pere
- 1 kg zahar
- 1 baton de scortisoara
- 1/2 baton de vanilie
- 1 lingura cu suc de lamaie
Mod de preparare:
Spală perele, curăţă-le de coajă şi cotor şi dă-le pe răzătoarea mare.
Intr-o cratiţă cu fundul gros, pune fructele impreună cu zahărul şi o cană cu apă.
Fierbe totul la foc potrivit, amestecând mereu. Când gemul s-a legat, adaugă sucul de lămâie, batonul de scorţişoară şi cel de vanilie şi mai lasă o jumătate de oră.
Spală şi usucă borcanele. Pune-le pe un suport metalic (poţi folosi trei cuţite) pentru a nu se sparge şi toarnă gemul.
Aşaza-le pe o tavă şi dă-le la cuptor, la foc mic, pentru 20 de minute.
Acopera borcanele cu o patura mai groasa si cand se racesc (a doua sau a treia zi), pune-le la loc racoros.
Gem de pere
Pofta buna!