Gem de pere

Printeaza

Gem de pere din: pere, zahar, scortisoara, baton de vanilie si suc de lamaie.

Ingrediente:Gem_de_pere

  • 2,5 kg pere
  • 1 kg zahar
  • 1 baton de scortisoara
  • 1/2 baton de vanilie
  • 1 lingura cu suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Spală perele, curăţă-le de coajă şi cotor şi dă-le pe răzătoarea mare.

Intr-o cratiţă cu fundul gros, pune fructele impreună cu zahărul şi o cană cu apă.

Fierbe totul la foc potrivit, amestecând mereu. Când gemul s-a legat, adaugă sucul de lămâie, batonul de scorţişoară şi cel de va­nilie şi mai lasă o jumătate de oră.

Spală şi usucă borcanele. Pune-le pe un suport metalic (poţi folosi trei cuţite) pen­tru a nu se sparge şi toarnă gemul.

Aşaza-le pe o tavă şi dă-le la cuptor, la foc mic, pentru 20 de minute.

Acopera borcanele cu o patura mai groasa si cand se racesc (a doua sau a treia zi), pune-le la loc racoros.

Gem de pere

Gem_de_pere

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.