Gem picant de rosii din: rosii, zahar, suc de lamaie, ghimbir, chimen, scortisoara, cuisoare, sare, ardei iute. Ingrediente: 2kg rosii, tocate 1 cană de zahăr 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors 1 lingura de ghimbir proaspăt ras sau tocat 1 linguriță de chimen 1/4 lingurita scortisoara macinata 1/8 linguriță cuișoare 1 linguriță de […]
Gem picant de ardei
PrinteazaGem picant de ardei din: ardei, anason, usturoi, rosii, zahar, otet, cimbrisor, ghimbir.
Ingrediente:
- 8 ardei capia
- 10 ardei iuţi roşii
- 1 anason
- 5 căţei de usturoi
- 400 g roşii cherry
- 750 g zahăr brun
- 250 ml oţet de vin roşu
- cimbrişor verde
- rădăcină de ghimbir
Mod de preparare:
Curăţă ardeii. Pune-i într-un robot împreună cu usturoiul şi rădăcina de ghimbir şi toacă totul mărunt.
Pune oţetul şi zahărul într-o cratiţă emailată, amestecă şi adaugă pulpa de roşii cherry (cel mai uşor e să le dai pe răzătoarea mare) şi amestecul de ardei.
Adu compoziţia la punctul de fierbere, adaugă steluţa de anason, o crenguţă de cimbrişor şi ţine pe foc mic 40-50 de minute, amestecând mereu.
Când devine lipicios, lasă gemul pe foc zece minute, amestecând mereu, ca să nu se lipească.
Pune-l în borcanele sterilizate şi lasă-le să se răcorească.
Pofta buna!
Reteta zilei: Gem picant de rosii
Condimente aromate pentru gemuri
Piperul verde se obţine din fructele necoapte, culese timpuriu. Diferenţa dintre acesta şi piperul negru este că piperul verde se conservă în saramură, se usucă rapid la temperaturi mari sau se congelează, astfel că îşi păstrează culoarea originală. Aproape orice condiment cunoscut dini bucătărie se poate folosi la chutney. Piperul negru se obţine, şi el, […]
Pofta buna!