Gem picant de corcoduse
PrinteazaGem picant de corcoduse din: corcoduse, zahar, scortisoara, ghimbir.
- 3 kg corcoduşe galbene
- 1,5 kg zahăr
- 2 linguriţe cu scorţişoară
- 1/2 linguriţă cu pudra de ghimbir
Mod de preparare:
Spală corcoduşele (sănătoase şi fără pete pe coajă) şi scoate-le sâmburii. Pune-le într-o oală cu fundul gros şi presară zahărul. Lasă-le câteva ore până ce lasă suc şi pune oala pe foc.
Când începe să fiarbă, amestecă des ca să nu se prindă compoziţia de fundul oalei. După ce scade gemul, adaugă scorţişoara proaspăt măcinată şi ghimbirul pudră. Dacă nu-ţi place gustul picant, adaugă mai puţin ghimbir.
Ţine gemul pe foc până ce se îngroaşă, apoi pune-l fierbinte în borcanele sterilizate.
Pofta buna!