Gem picant de corcoduse

Printeaza

Gem picant de corcoduse din: corcoduse, zahar, scortisoara, ghimbir.

Ingrediente:Gem picant de corcoduse

  • 3 kg corcoduşe galbene
  • 1,5 kg zahăr
  • 2 linguriţe cu scorţişoară
  • 1/2 linguriţă cu pudra de ghimbir

 

Mod de preparare:

Spală corcoduşele (sănătoase şi fără pete pe coajă) şi scoate-le sâmburii. Pune-le într-o oală cu fundul gros şi presară zahărul. Lasă-le câteva ore până ce lasă suc şi pune oala pe foc.

Când începe să fiarbă, amestecă des ca să nu se prindă compoziţia de fundul oalei. După ce scade gemul, adaugă scorţişoara proaspăt măcinată şi ghimbirul pudră. Dacă nu-ţi place gustul picant, adaugă mai puţin ghimbir.

Ţine gemul pe foc până ce se îngroaşă, apoi pune-l fierbinte în borcanele sterilizate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.