Gem de zmeură cu ghimbir din: zmuera, ghimbir, miere. Usor de preparat si foarte gustos. Ingrediente: 4 kg zmeură 50 g ghimbir 2,5 kg miere Mod de preparare: Se curăță și se spală zmeura. Se pregătește un vas în care se pune zmeura, se adaugă mierea peste ea, se amestecă bine și se […]
Gem de piersici cu lamaie
PrinteazaGem de piersici cu lamaie din: piersici, zahar, lamaie.
Ingrediente:
- 2 kg piersici
- 1,5 kg zahăr
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Speli piersicile şi le laşi la scurs. Le tai în jumătate, le descojeşti şi le scoţi sâmburii.
Jumătăţile le tai cubuleţe, le amesteci cu zahărul şi le pui într-o cratiţă pe foc mic aproximativ 15 minute.
Când zahărul s-a topit, dai focul mai mare, adaugi zeama de lămâie şi laşi să fiarbă, amestecând din când în când cu o lingură de lemn. Speli borcanele şi le sterilizezi în cuptor.
Când gemul a scăzut şi s-a închegat, îl torni în borcane, pe care le închizi ermetic.
Păstrezi borcanele în spaţii răcoroase, ferite de razele soarelui.
Gem de piersici cu lamaie
Pofta buna!
poate iti place si:
Gem de zmeură cu ghimbir
Gem de visine cu anason
Gem de visine cu anason din: visine, zahar, lamaie, anason. Ingrediente: 3 kg vişine 1,5 kg zahăr 1/2 lămâie 1 stelută anason Mod de preparare: Se spală vişinele, se scot sâmburii şi pulpa se dă prin maşina de tocat. Se pune pulpa de vişine pe foc împreună cu zahărul şi anasonul. După ce […]
Gem de prune cu lamaie
Gem de prune cu lamaie din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a […]
Pofta buna!