Gem de piersici si zmeura
PrinteazaO reteta savuroasa de Gem de piersici si zmeura din: piersici, zmeura, zeama de lamaie si zahar cu pectina.
- 1 kg piersici sau nectarine
- 12 zmeure
- zeama de la 2 lamai
- 900 g zahar cu pectina pentru dulceata
Mod de preparare:
Taie piersicile bucati mari si pune-le intr-un vas adanc impreuna cu zmeura si zeama de lamaie. Fierbe la foc mic 15 minute, amestecand pana cand se inmaoie. Opreste flacara si adauga zaharul.
Amesteca usor pana cand zaharul se dizolva. mareste flacara si fierbe in clocot 20 de minute si apoi testeaza ca sa vezi daca s-a legat suficient.
Daca suprafata se increteste, atunci inseamna ca gemul nu este inca legat suficient si mai trebuie fiert 5 minute.
Lasa sa se raceasca 15 minute pentru ca gemul sa fie omogen si apoi umple borcanele sterilizate.
Gem de piersici si zmeura
Pofta buna!