Gem de piersici

Printeaza

O reteta savuroasa de gem de piersici din: piersici, pulpa de ananas, ghimbir si zahar.

Este un gem numai bun de umplut nişte fursecuri fragede şi de servit lângă o ceşcuţă de cafea aro­mată.

Ingrediente:Gem_piersici

  • 10 piersici
  • 1 kg pulpa de ananas
  • 1 ghimbir proaspat
  • 2 kg zahar

 

Mod de preparare:

Dă ananasul prin maşina de tocat (sau mixează-l cu blenderul) pentru a obţine o pastă groasă.

Spală piersicile, curăţă-le de coajă, îndepărtează miezul si opareste-le cu putin apa, cat sa le acopere.

Scurge-le si taie-le in cubulete. Intr-un vas emailat sau de inox, care rezistă pe foc, pune pasta de ananas, cu­buleţe de piersici şi ghimbir ras proaspăt, cam o linguriţă rasă.

Adaugă zahărul şi pune pe foc mic, amestecând din când în când.

Cand gemul a capatat consistenta dorita, pune-l in borcane sterilizate in prealabil, sigileaza-le si lasa-le la loc caldut, acoperite cu patura, sa se raceasca in tihna.

Gem de piersici

Gem_piersici

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.