Gem de piersici
PrinteazaO reteta savuroasa de gem de piersici din: piersici, pulpa de ananas, ghimbir si zahar.
Este un gem numai bun de umplut nişte fursecuri fragede şi de servit lângă o ceşcuţă de cafea aromată.
- 10 piersici
- 1 kg pulpa de ananas
- 1 ghimbir proaspat
- 2 kg zahar
Mod de preparare:
Dă ananasul prin maşina de tocat (sau mixează-l cu blenderul) pentru a obţine o pastă groasă.
Spală piersicile, curăţă-le de coajă, îndepărtează miezul si opareste-le cu putin apa, cat sa le acopere.
Scurge-le si taie-le in cubulete. Intr-un vas emailat sau de inox, care rezistă pe foc, pune pasta de ananas, cubuleţe de piersici şi ghimbir ras proaspăt, cam o linguriţă rasă.
Adaugă zahărul şi pune pe foc mic, amestecând din când în când.
Cand gemul a capatat consistenta dorita, pune-l in borcane sterilizate in prealabil, sigileaza-le si lasa-le la loc caldut, acoperite cu patura, sa se raceasca in tihna.
Gem de piersici
Pofta buna!