Gem de portocale

Printeaza

O reteta de gem de portocale din: portoacle, lamaie, zahar si apa.

Ingrediente:Gem de portocale

  • 2 kg portocale
  • 1 lamaie
  • 1 kg zahar
  • 1,5 litri apa

 

Mod de preparare:

Se curata portocalele de coaja si apoi de stratul alb intermediar. Acesta se arunca, iar pulpa se taie bucati mici. Intr-o cratita mare se pun coaja, pulpa cu tot cu samburi si zeama strecurata a lamaii.

Se acopera cu apa si se lasa asa pentru o noapte, la frigider. A doua zi se asaza cratita la foc si dupa ce a dat in clocot, se diminueaza focul si se lasa la fiert pentru doua ore, amestecand din cand in cand.

Dupa acest timp se adauga zaharul, se lasa sa ajunga din nou la punctul de fierbere si apoi, la foc mic, se mai lasa sa fiarba 20 de minute amestecand, caci s-ar putea prinde.

Se pune calduta in borcane, care se acopera cu capace si se intorc cu gura in jos sa se raceasca in totalitate.

Gem de portocale

Gem de portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.