Gem de portocale
PrinteazaO reteta de gem de portocale din: portoacle, lamaie, zahar si apa.
- 2 kg portocale
- 1 lamaie
- 1 kg zahar
- 1,5 litri apa
Mod de preparare:
Se curata portocalele de coaja si apoi de stratul alb intermediar. Acesta se arunca, iar pulpa se taie bucati mici. Intr-o cratita mare se pun coaja, pulpa cu tot cu samburi si zeama strecurata a lamaii.
Se acopera cu apa si se lasa asa pentru o noapte, la frigider. A doua zi se asaza cratita la foc si dupa ce a dat in clocot, se diminueaza focul si se lasa la fiert pentru doua ore, amestecand din cand in cand.
Dupa acest timp se adauga zaharul, se lasa sa ajunga din nou la punctul de fierbere si apoi, la foc mic, se mai lasa sa fiarba 20 de minute amestecand, caci s-ar putea prinde.
Se pune calduta in borcane, care se acopera cu capace si se intorc cu gura in jos sa se raceasca in totalitate.
Gem de portocale
Pofta buna!