Gem de prune: prune, mirodenii pentru vin, scortisoara, coaja de portocala, zeama de portocala, zahar tos, coniac. Ingrediente: 1 kg prune – cantarite dupa ce au fost curatate de samburi 1 plic mirodenii pentru vin fiert, pls intr-o pungulita din tifon ca sa poata fi indepartat dupa fierbere 1 baton scortisoara coaja si zeama de […]
Gem de prune cu mieji de caise
PrinteazaGem de prune cu mieji de caise din: prune bine coapte, zahar, mieji de caise.
Ingrediente:
- 1 kg prune bine coapte
- 100 g zahăr
- mieji de caise
Mod de preparare:
Spală bine prunele, taie-le pe jumătate şi îndepărtează sâmburii. Pune prunele în tingirea de dulceaţă, la foc domol, dar nu direct pe plită, ci pe tablă încinsă.
Amestecă, să nu se prindă de fundul vasului, până când se leagă bine. Trece totul printr-o sită deasă.
Dacă prunele nu sunt prea coapte şi magiunul pare acru, adaugă, după ce au fost trecute prin sită, 100 g zahăr/1 kilogram de fructe.
Pune din nou pe foc, ca să mai fiarbă puţin. La final, adaugă miejii pisaţi, cât mai mărunt.
Magiunul trebuie să fie bine legat ca să nu mucegăiască în timpul iernii. Toarnă-l cald în borcane (bine spălate şi încălzite puţin).
Capsează-le şi acoperă-le cu o pătură. Lasă-le aşa până se răcesc complet.
Gem de prune cu mieji de caise
Pofta buna!
poate iti place si:
Cel mai bun gem de prune
Gem din prune de vara
Gem din prune de vara din: prune, zahar, zahar vanilat, scortisoara. Ingrediente: 3,5 kg prune de vara fara samburi 1 kg zahar 2 pliculete zahar vanilat 1/2 lingurita scortisoara macinata Mod de preparare: Se scot sâmburii prunelor, se aşază într-o cratiţă mare, se presară cu zahăr şi se lasă la frigider până a doua […]
Placinta cu mac si gem de prune
Placinta cu mac si gem de prune din: cartofi, margarina, zahar pudra, faina, oua, praf de copt, sare, coaja de lamaie, lapte, mac, gem de prune si ou pentru uns. Ingrediente: pentru aluat: 500 g cartofi fierti (dati prin razatoare) 200 g unt sau margarina 200 g zahar pudra 550 g faina alba 2 oua […]
Pofta buna!