Gem de prune cu nuci

Printeaza

O reteta de gem de prune cu nuci din: prune, zahar, vanilie, cuisoare, scortisoara, rom si miez de nuca.

Ingrediente:

  • 5 kg prune
  • 2,5 kg zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 5 cuisoare pisate
  • 1 lingura scortisoara macinata fin
  • 50 ml rom
  • 100 g miez de nuca, alune de padure sau migdale prajite

 

Mod de preparare:

Puneţi prunele fără sâmburi, tăiate în sferturi, la fiert într-un vas emailat.

Adăugaţi zahărul, scorţişoara, vanilia şi cuişoarele.

Eliminaţi spuma din când în când.

Adăugaţi romul şi nucile tă­iate în bucăţi sau pisate.

Lăsaţi să clocotească 10 -15 minute, apoi puneţi gemul cald în bor­cane, închideţi-le ermetic, răsturnaţi-le pentru 15 minute cu capacul în jos, apoi întoarceţi-le si acoperiţi-le cu o pătură groasă până a doua zi.

Puneţi-le la cămară.

Gem de prune cu nuci

Pofta buna!

 

 

 

poate iti place si:

Prune in sirop de rozmarin

Gem de prune cu lamaie 

Gem de prune cu lamaie din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie       Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a […]

 

 

Prune in sirop de rozmarin

Gem de prune cu vanilie

Gem de prune cu vanilie din: prune, zahar, pastaie de vanilie. Ingrediente: 5 kg prune 2 kg zahăro o păstaie vanilie   Mod de preparare: Se spală prunele, li se scot sâmburii si se lasă peste noapte presărate cu un kilogram de zahăr. A doua zi se pun la fiert cu celălalt kilogram de zahăr şi […]

Dieta cu prune

Gem de prune si ciocolata

Gem de prune si ciocolata din: prune, ciocolata, miere, lamaie, agar-agar. Ingrediente: 700 g prune 100 g de cicolată amară sau menaj 200 g miere sucul de la 1 lămâie 4 linguriţe de agar-agar   Mod de preparare: Se spală prunele, se taie în două şi se curăţă de sâmburi, apoi se mărunţesc. Ciocolata se […]

 

Wild plums jam

Gem de prune uscate

Gem de prune uscate din: prune, miere, apa. Ingreidente: 200 g prune uscate fără sâmburi 50 g miere 125 ml apă     Mod de preparare: Prunele uscate se acoperă cu apă într-un castron şi se lasă să se înmoaie circa 12 ore (peste noapte). Apoi, fructele se pasează (fără apă) cu blenderul de mână […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.