Gem de prune cu lamaie din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a […]
Gem de prune cu nuci
PrinteazaO reteta de gem de prune cu nuci din: prune, zahar, vanilie, cuisoare, scortisoara, rom si miez de nuca.
- 5 kg prune
- 2,5 kg zahar
- 1 baton de vanilie
- 5 cuisoare pisate
- 1 lingura scortisoara macinata fin
- 50 ml rom
- 100 g miez de nuca, alune de padure sau migdale prajite
Mod de preparare:
Puneţi prunele fără sâmburi, tăiate în sferturi, la fiert într-un vas emailat.
Adăugaţi zahărul, scorţişoara, vanilia şi cuişoarele.
Eliminaţi spuma din când în când.
Adăugaţi romul şi nucile tăiate în bucăţi sau pisate.
Lăsaţi să clocotească 10 -15 minute, apoi puneţi gemul cald în borcane, închideţi-le ermetic, răsturnaţi-le pentru 15 minute cu capacul în jos, apoi întoarceţi-le si acoperiţi-le cu o pătură groasă până a doua zi.
Puneţi-le la cămară.
Gem de prune cu nuci
Pofta buna!
poate iti place si:
Gem de prune cu lamaie
Gem de prune cu vanilie
Gem de prune cu vanilie din: prune, zahar, pastaie de vanilie. Ingrediente: 5 kg prune 2 kg zahăro o păstaie vanilie Mod de preparare: Se spală prunele, li se scot sâmburii si se lasă peste noapte presărate cu un kilogram de zahăr. A doua zi se pun la fiert cu celălalt kilogram de zahăr şi […]
Gem de prune si ciocolata
Gem de prune si ciocolata din: prune, ciocolata, miere, lamaie, agar-agar. Ingrediente: 700 g prune 100 g de cicolată amară sau menaj 200 g miere sucul de la 1 lămâie 4 linguriţe de agar-agar Mod de preparare: Se spală prunele, se taie în două şi se curăţă de sâmburi, apoi se mărunţesc. Ciocolata se […]
Gem de prune uscate
Gem de prune uscate din: prune, miere, apa. Ingreidente: 200 g prune uscate fără sâmburi 50 g miere 125 ml apă Mod de preparare: Prunele uscate se acoperă cu apă într-un castron şi se lasă să se înmoaie circa 12 ore (peste noapte). Apoi, fructele se pasează (fără apă) cu blenderul de mână […]
Pofta buna!