Gem de prune cu scortisoara

Printeaza

Gem de prune cu scortisoara din: prune, zahăr, beţişor de scorţişoară, zahăr vanilat, apa.

Gem_de_prune_cu_scortisoara

Ingrediente:

  • 1 kg prune
  • 400 g zahăr
  • apă cât cuprinde
  • 1 beţişor de scorţişoară
  • 1 plic zahăr vanilat

 

 

Mod de preparare:

Tai prunele pe jumătate şi scoţi sâmburii. Pui pru­nele la fiert la foc potrivit cu zahăr, apă şi cu scorţişoară.

Când gemul este aproape gata, adaugi şi zahărul vanilat.

Gemul este fiert atunci când compoziţia nu se ames­tecă la loc dacă pui puţin pe o farfurie şi trasezi o linie pe mijloc.

Gemul trebuie să fie puţin fluid, pentru că se mai întăreşte la răcire.

Torni gemul în borcane încălzite, pe care le pui în tava de aragaz şi apoi în cup­torul încins (dar oprit) cam 15 minute.

Scoţi borcanele, pui capacele şi le laşi la răcit, învelite în prosoape.

Gem de prune cu scortisoara

Gem_de_prune_cu_scortisoara

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Gem de smochine

Gem de smochine si prune

Gem de smochine si prune din: prune, miere, lamaie, smochine, agar-agar, amaretto. Ingrediente: 1000 g prune 300 g miere 1 lămâie 1000 g smochine proaspete 2 linguri de agar-agar 2 cl Amaretto   Mod de preparare: Prunele şi smochinele se spală şi se lasă să se scurgă bine. Apoi se taie prunele în două şi […]

Gem de prune si ciocolata

Gem de prune si ciocolata din: prune, ciocolata, miere, lamaie, agar-agar. Ingrediente: 700 g prune 100 g de cicolată amară sau menaj 200 g miere sucul de la 1 lămâie 4 linguriţe de agar-agar   Mod de preparare: Se spală prunele, se taie în două şi se curăţă de sâmburi, apoi se mărunţesc. Ciocolata se […]

 

Wild plums jam

Gem de prune cu scortisoara si zeama de lamaie

Gem de prune cu scortisoara si zeama de lamaie din: prune, zahar, scortisoara, lamaie, unt.   Ingrediente: 2kg de prune, tocate grosier după îndepărtarea sâmburilor 2kg de zahăr 2 linguriţe de scorţişoară măcinată 1 lingură zeamă de lămâie 3 batoane de scorţişoară (opţional) 1 cub mic de unt     Mod de preparare: Sterilizează borcanele şi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.