Gem de prune cu lamaie din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a […]
Gem de prune cu vanilie si nuca
PrinteazaGem de prune cu vanilie si nuca din: prune bruniarii, zahar, baton de vanilie, miez de nuca.
- 3 kg prune bruniarii bine coapte
- 1 kg zahar
- 1 baton de vanilie
- 200 g miez de nuca
Mod de preparare:
Speli prunele, le scurgi de apa, scoti samburii si le aseli in vasul pentru preparat.
Torni zaharul peste fructe le lasi la rece pana a doua zi.
Fierbi fructele la foc mic pana se topeste complet zaharul, apoi maresti intensitatea focului, introduci batonul de vanilie taiat bucatele si miezul de nuca (optional).
Inlaturi spuma formata deasupra si amesteci mereu cu o lingula de lemn, pentru a nu se lipi la fundul vasului.
Cand este suficient de legat, opresti focul, torni gemul in borcane incalzite si le sterilizezi in cuptorul incalzit 20-25 de minute.
Dupa ce se racesc, le acoperi cu capace si le depozitezi la loc intunecat si bine aerisit.
Gem de prune cu vanilie si nuca
Pofta buna!
poate iti place si:
Gem de prune cu lamaie
Gem traditional de prune
Gem traditional de prune din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a doua […]
Pofta buna!
Foarte bun gemul de prune!