Gem de prune

Printeaza

Gem de prune

Ingrediente:

  • 3 kg prune
  • 1 kg zahăr
  • 2 lin­guriţe zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Gem de prune: Speli prunele şi le laşi să se zvânte. Le scoţi sâmburii desfăcându-le în jumătăţi.

Intr-o cratiţă mai mare aşezi un rând de prune, unul de zahăr şi le laşi aşa să stea până a doua zi când le pui la fiert.

Focul tre­buie să fie mic, astfel ca gemul să fiarbă încet fără a-l amesteca. Mişti numai cratiţa din când în când

. La final adaugi zeama de lămâie şi mai laşi puţin pe foc.

Il pui fierbinte în borcane şi-l dai la cuptor până prinde o crustă deasupra.

Stingi focul şi laşi borcanele în cuptor până a doua zi.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.