Gem de rabarbar cu nuci

Printeaza

Gem de rabarbar cu nuci din: rulpini de rubarbar, zahar si nuca.

Ingrediente:Gem de rabarbar cu nuci

  • 3 kg de tulpini de rabarbăr (i se mai spune rubarbă sau revent)
  • 1,5 kg ce zahăr
  • 200 g nucă tăiată mărunt

 

 

 

Mod de preparare:

Speli bine tulpinile de rabarbăr, cureţi pieliţa de pe tulpină şi le tai cubuleţe de circa 1,5 cm.

Zahărul îl pui într-o cratiţă suficient de mare în care vei face în continuare gemul şi torni peste el 1 pahar cu apă.

Pui pe foc şi laşi să fiarbă puţin, până se dizolvă bine zahărul. Apoi adaugi fructele şi nucile. Fierbi gemul cu tablă dedesubt, pe ochiul de aragaz sau direct la cuptor.

Amesteci cu o lingură curată de lemn pentru a nu se prinde de fundul cratiţei (dacă îl fierbi pe aragaz).

In cuptor, de asemenea, amesteci din când în când. Când este gata, îl pui fierbinte în borcanele încălzite, îl laşi puţin să se răcească şi apoi pui capacele borcanelor.

Gemul este gata atunci când cu lingura de lemn presari câteva picături peste o farfurioară şi picătura de gem este închegată, nu se întinde.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • gem de rabarbar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.