Gem de rosii cu morcovi

Printeaza

Gem de rosii cu morcovi din: rosii, morcovi, zahar, esenta de migdale.

Ingrediente:

  • 1 kg morcovi
  • 1 kg roşii
  • 1,5 kg zahăr
  • 3 lămâi esenţă de migdale

 

Mod de preparare Gem de rosii cu morcovi:

Morcovii se dau pe răzătoarea mare şi se stropesc imediat cu zeamă de lămâie.

Se amestecă cu jumătate din cantitatea de zahăr şi se lasă să se însiropeze 1 oră.

Roşiile se decojesc, se taie în două şi se curăţă de seminţe. Se scurg, apoi se taie mărunt şi se amestecă cu zahărul rămas.

Se lasă să se însiropeze 1 oră.

Se pun la fiert, la foc iute, amestecând morcovul cu roşiile. Se amestecă permanent, până scade zeama.

Când este aproape gata, se adaugă esenţa de migdale sau un baton de vanilie tocat mărunt.

Se toarnă gemul în borcane, se sterilizează în cuptor 15 min. şi se lasă acolo până se răceşte.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.