Gem de rosii cu morcovi
PrinteazaGem de rosii cu morcovi din: rosii, morcovi, zahar, esenta de migdale.
Ingrediente:
- 1 kg morcovi
- 1 kg roşii
- 1,5 kg zahăr
- 3 lămâi esenţă de migdale
Mod de preparare Gem de rosii cu morcovi:
Morcovii se dau pe răzătoarea mare şi se stropesc imediat cu zeamă de lămâie.
Se amestecă cu jumătate din cantitatea de zahăr şi se lasă să se însiropeze 1 oră.
Roşiile se decojesc, se taie în două şi se curăţă de seminţe. Se scurg, apoi se taie mărunt şi se amestecă cu zahărul rămas.
Se lasă să se însiropeze 1 oră.
Se pun la fiert, la foc iute, amestecând morcovul cu roşiile. Se amestecă permanent, până scade zeama.
Când este aproape gata, se adaugă esenţa de migdale sau un baton de vanilie tocat mărunt.
Se toarnă gemul în borcane, se sterilizează în cuptor 15 min. şi se lasă acolo până se răceşte.
Pofta buna!