Gem de Măceșe – Deliciu cu Proprietăți Nutriționale din: macese, zahar, pectina, apa. Gemul de măceșe este o rețetă tradițională din multe regiuni ale lumii. Măceșele sunt cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante și pentru conținutul ridicat de vitamina C. Ingrediente: 1 kg de măceșe proaspete 700 grame de zahăr 1 plic de pectină (opțional) 500 […]
Gem de rosii
PrinteazaGem de rosii din: ulei de masline, ghimbir, usturoi, otet de cidru de mere, scortisoara, chimion, cuisoare.
- 2 linguri de ulei de masline
- un sfert de cana de ghimbir tocat marunt
- 4 catei de usturoi pisati
- un sfert de cana de otet de cidru de mere
- 3 bete de scortisoara
- 6 rosii carnoase fara seminte si tocate
- o treime de cana de zahar brun
- o lingurita de chimion
- jumatate de lingurita de cuisoare pisate
Mod de preparare:
Incingeţi ulei într-un vas şi sotati 3-4 minute ghimbirul si usturoiul.
Adăugaţi oţetul şi betele de scorţişoară şi aşteptaţi să scadă la jumătate. Adăugaţi roşiile, zahărul, chimionul şi cuişoarele.
Acoperiţi cu un capac şi fierbeti 5 minute la foc mediu.
Luaţi capacul, măriţi flacăra şi mai amestecaţi 8 minute până se îngroaşă.
Reduceţi din nou flacăra şi fierbeti până devine ca un gem.
Gem de rosii
Pofta buna!
Gem de gutui tradițional – Rețeta gustoasa
Gem de gutui tradițional – Rețeta gustoasa din: gutui, zahar, suc de lamaie, pastaie de vailie. Gemul de gutui este o tradiție în bucătăria românească, fiind apreciat pentru aroma sa dulce și ușor acrișoară. Ingrediente: 1 kg de gutui curățate și tăiate în bucăți mici 800 g zahăr 1 lămâie (sucul) 1 păstaie de vanilie […]
Gem de Smochine fara Zahar din: smochine, suc de lamaie, extract de vanilie, scortisoara, apa. Smochinele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina A, vitamina K, vitamina B6, potasiu, magneziu, calciu și fier. Aceste substanțe nutritive contribuie la menținerea sănătății oaselor, a sistemului imunitar și a echilibrului hidric al […]
Pofta buna!